Jämställdhet!

"Jämställdhet är ett politiskt begrepp definierat som jämlikhet mellan könen. Jämställdhet innefattar mäns och kvinnors lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter och innebär att kön inte skall vara ett omotiverat hinder för personlig utveckling."

Jag är för jämställdhet, men jag är för HELA jämställdhet! Jag inte för gynnsam jämställdhet. Kvinnor säger att..
...de vill ha samma lön för samma arbete utfört
...de vill att tjejer pratar mer i klassrummen
...de vill att arbetet ska fördelas efter kunskap och inte efter kön
m.m

Allt detta är ju självklart, MEN hur är det med att:
1 Slå ihop fängelse för männ och kvinnor, vadå är kvinnor för fina för att vara i en mans fängelse? - Nu kanske ni säger men ni männ e starkare och kan våldta kvinnorna där. Men finns dt INGEN kvinna i världen som är starkare än en man?
2 Slå ihop toaletter så att det inte finns en för männ och en för kvinnor, är ni för fina får våra toalette? - Nu kanske ni tänker, ja mn dt är obehagligt att kissa/bajsa framför en man. Hur kommer det sig att vi inte har problem med dt, dt kanske sitter bara i ert huvud?
3 Dt ska inte finnas sport där männ tävlar mot varandra och kvinnor tävlar mot varandra. man måste ju sätta ihop alla individer för att se vem är bäst i välden. - Nu kanske ni tycker att ja men ni männ har ju försprång på grund av er fysik m.m. Men om ni tränade lika mycket och satsade på det lika mycket hade ni inte också byggt upp er fysik m.m.?

Jag kan skriva hur mycket som helst om detta, men ja orkar inte! Ta reda på vad ni vill och att det ska vara riktigt jämställt för ALLA inte bara det ena könet!

PS. Hon ser ju riktigt stark ut väll? DS.

Peace out!

Kommentarer
Postat av: Amelia

Tja! Intressanta åsikter men;



1. Man slår inte ihop fängelser eftersom många män är förbrytare gentemot kvinnor. Och eftersom våldtäktsrisken är stor. En del (både män och kvinnor) har problem med att se vandra nakna pga religion, och då blir samordnade duschar ett problem. Kvinnor har fysiskt sett inte samma möjlighet att bygga muskler som män har, därför händer det ytterst sällan att en kvinna är starkare än en man. Att en del förbrytare tänder på att skada kvinnor är också ett problem.



2. Problemet med toaletten sitter i att killar/män ofta uttrycker en sorts missvilja mot kvinnor som bajsar. De tycker att det är äckligt. Vilket gör att tjejer/kvinnor inte gör det särskilt ofta och därför har problem med tarmarna. Med en gemensam toalett kommer tjejer gå på toa mindre för att inte verka så onormala, och då kommer de få problem med inre organ. Jag personligen tycker om unisex toaletter, tänk på Ally McBeal!



3. Återigen - kvinnor som tränar precis samma mängd som karlar kommer inte få lika mycket muskler då kvinnokroppen inte kan bygga muskler lika lätt.

2009-08-05 @ 11:49:41
Postat av: xxx

hon som ja länkade till såg ju ut som hon kunde slå någon kille i alla fall ;) Men dina argument är också bra! ;)

2009-08-05 @ 19:13:59
URL: http://fragainvandraren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0